Het is belangrijk dat eerder opgestelde documenten eenvoudig kunnen worden gerangschikt en teruggevonden. Daarom bestaat de laatste stap in elke de vragenlijst uit een titelpagina waarbij je de nodige informatie aan een document kunt koppelen.
Aan het einde van de vragenlijst kun je de volgende informatie koppelen aan het document:
- Titel: De titel van het document wordt getoond in de documentenmap. Kies de titel zorgvuldig zodat je deze later eenvoudig terug kunt vinden.
- Tags: Een tag kan worden toegevoegd aan een document om deze een onderscheidend karakter te geven. Vanuit de documentenmap heb je vervolgens de mogelijkheid om jouw document te zoeken op tag door gebruik te maken van de filter optie.
- Groepeer onder: De groepeer functie maakt het mogelijk een document ‘onder’ een ander document (hoofddocument) te plaatsen. Het gegroepeerde document is alleen zichtbaar door achter de titel van het hoofddocument op het pijltje te klikken. Zo kun je resultaten van een uitgevoerde DPIA groeperen onder een bepaalde registratie van gegevensverwerking.
- Relaties: Relaties kunnen worden toegevoegd als eigenschap bij een document. Zo krijg je direct een goed overzicht met welke (weder)partijen je een document hebt opgesteld. Voordat je een relatie echter kunt toevoegen, dien je deze eerst te hebben aangemaakt in JuriBlox. Zie voor meer informatie "Relaties en statussen". Vanuit de documenten map heb je vervolgens de mogelijkheid om te zoeken/ filteren op basis van relatie.
- Statussen: Ook statussen kun je toevoegen als eigenschap bij een document. Zo krijg je direct inzicht welke status een document heeft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een status als "getekend", "niet getekend" of "in onderhandeling". Voordat je een status echter kunt toevoegen, dien je deze eerst te hebben aangemaakt in JuriBlox. Zie voor meer informatie "Relaties en statussen". Vanuit de documenten map heb je vervolgens de mogelijkheid om te zoeken/ filteren op basis van status.
- Custom footer of briefpapier: Door een custom footer of eigen briefpapier gebruiken maak je het document meer ‘eigen’. De tekst die je invult bij het custom footer invulveld wordt automatisch onderaan elke pagina van het document zichtbaar gemaakt. Door briefpapier te uploaden wordt het bedrijfslogo achter de tekst van het document weergegeven als je het document download in pdf (gebruik hier alleen briefpapier in .pdf formaat).
- Referentie: Referenties worden veelal gebruikt als een intern dossiernummer. Vanuit de documentmap kun je vervolgens op dit referentie nummer zoeken.
- Alertdatum: Door een alertdatum in te stellen, krijg je een melding op een door jou aangegeven datum. Deze melding verschijnt op het dashboard en bij jouw notificaties. Ook op alert kan worden gefiltered vanuit de juridische documenten map.
- Opmerking: Er kunnen opmerkingen worden toegevoegd als eigenschap bij een document. Deze zullen niet in het document terugkomen, maar zijn enkel bedoeld als interne notities voor jou en jouw collega's die werken met JuriBlox. geplaatst worden die niet in het document terugkomen.
Bewerken van documenten
Stel, je onderhandelt met je wederpartij over de afspraken in een verwerkersovereenkomst. Of je dient een wijziging aan te brengen op een reeds eerder opgestelde privacyverklaring. In beide gevallen betekent dit gelukkig niet dat je geheel opnieuw hoeft te beginnen. Het is namelijk mogelijk om specifieke delen van een document te wijzen door de antwoorden in de vragenlijst aan te passen. Door het document opnieuw te genereren maak je zo eenvoudig een nieuwe versie van hetzelfde document. Oudere versies blijven altijd bewaard.
Het bewerken van een reeds gegenereerd document:
- Klik op de map in de linker navigatie menu waar het document zich bevindt. Betreft een juridisch document? Klik dan op juridische documenten.
- Zoek in de documenten map het gewenste document. Wanneer er veel documenten in de map staan, dan kan het handig zijn om het document te zoeken m.b.v. de filterfunctie.
- Klik op de betreffende rij van het document op de ‘drie bolletjes’ naast de groene downloadknop. Kies vervolgens voor “Opnieuw genereren”.
- De vragenlijst opent opnieuw met de eerder ingevulde antwoorden. Doorloop de vragenlijst en pas de antwoorden aan waar nodig. Klik op genereren om de gemaakte wijzigingen op te slaan.
- Na het afronden van de vragenlijst wordt de nieuwste versie van het document automatisch in het overzicht geplaatst. In de rij van het overzicht zie je nu bij revisie een versie 2 staan. Dit betekent dat er nu twee versies zijn van hetzelfde document.
- Om oudere versies in te zien, klik je op 'geschiedenis. Je ziet nu de document geschiedenis met een overzicht van de versies van het document, wanneer deze zijn gewijzigd en door wie. Daarnaast zie je ook welke versie verouderd is en welke is gepubliceerd. Tevens heb je de mogelijkheid om oudere versie te downloaden.
In situaties waarbij de benodigde wijzigingen buiten de scope van de vragenlijst vallen kun je het document handmatig aanpassen. Dit kan door het document in word te downloaden en vervolgens de nieuwe versie te uploaden. Deze kan vervolgens weer worden gegroepeerd onder het eerder gegenereerde document.